Hjerte - Arbejdsopgaver

From CCT - Vidensdeling
Revision as of 17:59, 20 June 2017 by Line (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Download af og introduktion til NetLogo som program (tre faneblade, settings, speed, check…), samt af simulationen (setup, go, go once).

Forklar evt. om koder i "code": globals, breeds, to setup, end, set, create, move-to, ask...

Forventet tidsforbrug: 20 min.

Tilbage til Hjerte hovedforløb.

Introduktion til og "fri leg" med simulering ( i grupper a' 2 personer) med følgende fokus:

Beskriv for hinanden hvad der sker i simuleringen. Beskriv også om der er noget i simuleringen, som ikke passer med teorien om hjertet. Notér dette i et dokument (med jeres gruppenavn i filnavnet)/ på papir.


Nedenstående arbejdsopgaver kan udleveres til eleverne i undervisningen:


1. I hvilken retning løber blodet rundt i kroppen og i hjertet? Beskriv med ord og tegn på et stykke papir. Kan i princippet laves uden brug af simulering. Giver et billede af hvilken mentale model eleverne har af blodkredsløbet? 2. Følg et rødt blodlegeme rundt i hjertet. Hvor forsvinder det hen, når det løber ud af skærmen? Hvor kommer det ind på skærmen igen? Beskriv hele vejen for det røde blodlegeme. Udnyttelse af ABM hvor eleven kan følge en agent/turtle rundt i simuleringen? 3. Kig på farverne af de røde blodlegemer. Er de repræsentative? Kan du lave farverne om, ved at ændre i ”Code”-delen? En hurtig og nem vej for at få eleverne til at arbejde i koden? Prøv at få et overblik over hvordan de røde blodlegemer er skabt i ”Code”-delen af modellen. Kig efter hvor navnet på elementerne ”bloodcell” eller bloodcells” optræder. 4. Overvej hvilke andre elementer som blodet består af. Kan du skabe et af disse elementer som et nyt element til blodet i ”Code”-delen og få det vist i modellens ”Interface”? Udfra Use-Modify-Create princippet om at ”Modify” i koden. 5. Hvis du skulle ændre på modellens udseende i simuleringen, så den passer bedre til undervisning i biologi, hvad ville du så ændre og hvorfor? Giver et indblik i elevernes model opfattelse og ved at sammenligne med spr 1 kan det måske ses om deres model er ændret til det mere hensigstmæssige? 6. Kan du forestille dig at denne simulering kunne bruges i andre sammenhænge? Har eleverne en forståelse af den generelle brugbarhed af simuleringer/CT?