Sprogteknologi

From CCT - Vidensdeling
Revision as of 11:32, 1 December 2016 by Bendtsen (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Klæd eleverne på til at forstå den sprogteknologi, der omfavner dem på nettet helt uden, de bemærker det. I forløbet videreudvikler eleverne selv simple systemer til strengmanipulation for så og diskutere, hvordan man bedst/"rigtigst" præsenterer brugerne for de manipulationer, valg og fravalg der er taget i filtrer på Facebookgrupper, Bots på twitter og Opslag i Ordbøger og Google Translate.

Status & Planer

Forløbet er udviklet dette efterår og afprøvet på en i it-c med en stx-klasse med Mediefa B og Engelsk A.

Introduktion

Forløbet starter og slutter med digitale orbøger og Google Translate: hvad sker der derinde, hvorfor går det godt/galt, hvad kan de (ikke), og hvorfor ender mange med at bruge Google Translate?

Det overordnede formålet er, at eleverne gennem indsigt i sprogteknologiernes opbygning skal blive bedre til at bruge samme.

Forløbets faglige mål er

Forudsætninger

Forløbet bygger på at eleverne har en grundlæggende indsigt i Javascript, så de kender til variable, funktioner og betingelser. - Det kan opnås ved at gennemgå afsnit på K

Skabeloner til programmer ligger på Khan Academy. Lærer og elever kan oprette en bruger gratis og videreudvikles herfra og lærer kan lave et klasserum og tilgå og kommentere elevers produkter her. Det er også muligt at bruge eksemplerne i et andet HTML & JavaScript baseret udviklingsmiljø.

Aktiviteter & Materialer

Bemærk! Dette er en drejebog henvendt til underviseren - en lektion er sat til 60 minutter og tidsangivelser er vejledende.

Første lektion, Introduktion til casen

Anden lektion, Rammer for appudvikling

Refleksioner over designet af forløbet ("undervisningsnoter")