Årsplan med blandet programmering

From CCT - Vidensdeling
Jump to navigation Jump to search

Introduktion

I denne studieplan arbejdes der med 4 undervisningsforløb, hvor de it-systemer der udvikles både er lavet i blokbaserede programmeringsværktøjer som scratch og som tekstbaseret programmering. Blok programmering fungerer ved at brugeren trækker blokke med kode ind på et lærred og derved tilføjer den ønskede funktion til et it-system, mens Tekstbaseret programmering er programmering, hvor eleverne skriver programmeringsinstruktioner i et givent programmeringssprog. Studieplanen starter ud med et forløb der der arbejder med anderledes interaktion, hvor interaktionen med systemet sker ved andet end f.eks. et klik med musen. Forløbet tager udgangspunkt i programmering i Scratch. Herefter arbejdes dermed tracking af brugere på Nettet efterfulgt af et forløb omkring brugertest. Studieplanen sluttes af med et forløb hvor eleverne programmerer deres egen app, og her kan du vælge om eleverne skal prøve kræfter med tekstbaseret programmering eller om de laver app'en i applab fra code.org.

Se video der præsenterer studieplanen: Link til video der præsenterer studieplanen

Forudsætninger

Til forløbene omkring anderledes interaktion og den blok baserede version af app forløbet er den en fordel hvis du har et solidt kendskab til:

Hvis du som underviser vælger at eleverne skal lave det afsluttende forløb som tekstbaseret programmeringSom underviser er det en fordel hvis du har kendskab til HTML/CSS og JavaScript
Bliv klar til studieplanen

Didaktik

Alle forløbene er lavet således at der er worked examples som eleverne kan arbejde med ud fra et Use-Modify-Create perspektiv.

De enkelte forløb og faglige mål

Nedenstående skema viser de enkelte forløb og den tid forløbene forventes at tage. Sammenlagt er der 59 timer sat af til forløbene og det betyder at der udover forløbene er tid til supplerende stof, tværfaglige forløb og tilpas tid til at kunne arbejde mere indgående med et af forløbene.

Blok og tekst.png

Oversigt over hvilke faglige mål der dækkes:

Blandetmål.png

Oversigt over hvilket kernestof der arbejdes med i de forskellige forløb

Blandetkerne.png

Klik på links for at se de enkelte forløb:

Forløb 1: Anderledes_interaktion

Forløb 2: Brugertracking_på_nettet

Forløb 3: Brugervenlighedstest

Forløb 4: App

Forslag til tværfaglighed

Der er oplagte muligheder for tværfaglighed med f.eks. AØ i Tracking, hvor man kan arbejde med markedsføring ud fra den tracking der fortages. Der kan også arbejdes sammen med VØ i forbindelse med App forløbet, f.eks. omkring indkøbsstyring på baggrund af data.
Man kan lave hjemmesideanalyse i danskfaget og i brugertest tage udgangspunkt i hjemmesider indenfor et bestemt emne.

Eksempler på eksamensspørgsmål

Afventer endelig læreplan...

Med udgangspunkt i de forløb er der her nogle eksempler på eksamensspørgsmål

Spørgsmål 1 (konstruktion af it-systemer og interaktionsdesign)

Spørgsmål 2 (IT-sikkerhed, netværk og arkitektur og programmering)