Rolle 3 - Kvinden

From CCT - Vidensdeling
Jump to: navigation, search

Kvinden.png

Kvinden mener ikke det er hendes skyld (foto Pixabay, White77)

Din gruppe repræsenterer kvinden, den forulykkede. I mener ikke det er kvindens skyld fordi I mener at hun ventede til at bussen begyndte at køre før hun gik over. I mener det står i færdselsloven at biler skal sænke farten når der er et busstoppested. Det er brugerens skyld fordi bilen kørte med én forlygte, så kvinden havde svært ved at se den - kvinden troede det var en knallert. Bilen kørte for stærkt. Kvinden mener det er producentens skyld. De kunne bare have sat en ekstra lygte på eller en ekstra fodgængersensor på - eller de kunne have lavet en bipper eller en advarselslampe ved lygtefejl.
Her er hændelsesbeskrivelsen: En mørk aften kører en autonom bil på en landevej hvor der er skiltet med 80 km/h. Bilen er ny (9 måneder gammel - stadig med garanti) og har lige været til mekaniker og fået vinterdæk på. Det regner lidt. Brugeren har indstillet fart-piloten til 80 km/h (men bilen kører reelt 86 km/h). Der holder en bus på et busstoppested og en kvinde går over vejen. Hun er svær at se (hun har ikke refleks på) og hun har ikke set bilen komme. Bilen bremser ned, men rammer kvinden med ca. 15 km/h. Kvinden brækker tre ribben og får hjernerystelse.

Efter ulykken tjekkes bilen af politiet og det viser sig, at en af de fem fodgænger-sensorer havde nedsat funktionalitet, fordi den ene forlygtepære var sprunget. Hjulstørrelsen var 18” - normalt er det 17” (det forklarer hvorfor bilen kørte 86 km/h selvom den viste 80 km/h). Dækmønster var 1,6 mm (dvs. gamle, men stadig lovlige dæk - kun lige lovlige).