Rolle 1 - Brugeren

From CCT - Vidensdeling
Jump to: navigation, search

Bil2.jpg

Her er et billede af Audis autonom koncept

Din gruppe har rollen som bruger af den autonome bil. Du har brugt bilen i ni måneder nu og ved alt om hvordan den skal bruges. Du indstiller den altid til 80 km/h, men kørte i går igennem en fotofælde der blitzede dig til 86 km/h (selvom indstillingen var 80). Du mener ikke ulykken er din skyld - det er producentens skyld eller kvindens skyld. Selvom du havde indstillet bilen til 70 km/h havde bilen alligevel ramt kvinden. Kvinden skulle have ventet til bussen var kørt og hun skulle have haft refleks på. Hvorfra skulle du vide, at store hjul betyder at speedometeret viser for lidt? Der må være reklamation på en ny bil, så hvis der er en defekt pære eller sensor, er det ikke din skyld.
Her er hændelsesbeskrivelsen: En mørk aften kører en autonom bil på en landevej hvor der er skiltet med 80 km/h. Bilen er ny (9 måneder gammel - stadig med garanti) og har lige været til mekaniker og fået vinterdæk på. Det regner lidt. Brugeren har indstillet fart-piloten til 80 km/h (men bilen kører reelt 86 km/h). Der holder en bus på et busstoppested og en kvinde går over vejen. Hun er svær at se (hun har ikke refleks på) og hun har ikke set bilen komme. Bilen bremser ned, men rammer kvinden med ca. 15 km/h. Kvinden brækker tre ribben og får hjernerystelse.

Efter ulykken tjekkes bilen af politiet og det viser sig, at en af de fem fodgænger-sensorer havde nedsat funktionalitet, fordi den ene forlygtepære var sprunget. Hjulstørrelsen var 18” - normalt er det 17” (det forklarer hvorfor bilen kørte 86 km/h selvom den viste 80 km/h). Dækmønster var 1,6 mm (dvs. gamle, men stadig lovlige dæk - kun lige lovlige).